Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV)

Een huis is ook een thuis. Wij begrijpen dat u uw woning zoveel mogelijk naar eigen smaak wenst in te richten. U kunt de woning behangen, schilderen en stofferen. Soms wilt u ingrijpendere aanpassingen aanbrengen. U kunt hierbij denken aan het plaatsen of verwijderen van een bad, een wand of een keuken. Dergelijke aanpassingen noem wij Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV).

Bij het aanpassen van uw woning gelden er regels waaraan u zich moet houden.

Zelf klussen

Als u zelf gaat klussen, dan adviseren wij om onze klusfolders te raadplegen.

Toestemming

Voor veel aanpassingen hoeft u geen toestemming te vragen. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Als het gaat om aanpassingen die groot en kostbaar van aard zijn, dan dient u vooraf schriftelijk toestemming bij ons te vragen. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van een keuken, het veranderen van een badkamer of het realiseren van een uitbouw. De beheerder zal bij u op huisbezoek komen en u van een advies voorzien met betrekking tot de aanpak van de aanpassing en de uitvoering daarvan. Overigens is het ook mogelijk om nadat u de aanpassing heeft aangebracht de beheerder op huisbezoek te laten komen.

Als u in een monumentaal pand woont, dan is de begeleiding van onze beheerder verplicht.

Wilt u aanpassingen doen aan de door u gehuurde woning? Dien dan een aanvraag in door het formulier aanpassingen in te vullen en naar ons op te sturen. U ontvangt per e-mail een bevestiging van de ontvangst van uw aanvraag. Binnen 4 weken na ontvangst van uw aanvraag zullen wij u laten weten of wij goedkeuring verlenen voor de aangevraagde werkzaamheden en aan welke eisen de aanpassing moet voldoen.

ZAV na verhuizing

Wilt u weten wat er gebeurt met de door u zelf aangebrachte voorzieningen bij een verhuizing? Raadpleeg dan aanpassingen bij verhuizing.

Log in

Registreren

terms & conditions