Eenzijdige huuropzegging

Als u samen op de huurovereenkomst staat en één van u de woning verlaat, dan kunt u dat door middel van een eenzijdige huuropzegging in orde maken. Wij zetten graag voor u op een rijtje wat u exact dient te doen bij een eenzijdige huuropzegging.

Formulier

U dient het formulier scheiding/eenzijdige opzegging in te vullen.

Eén van u blijft in de woning wonen

Het kan zijn dat de vertrekkende huurder geen medehuurder is. In dat geval hoeft u zelf niets te doen. Het is ook niet nodig om dat aan ons door te geven. Het heeft namelijk geen gevolgen voor de huurovereenkomst.

Als u samen op de huurovereenkomst staat en één van u verlaat de woning, dan dient u dat wel aan ons door te geven. Als u een medehuurder bent die geen echtgenoot of geregistreerd partner is van de huurder, dan kunt u zelf het medehuurderschap niet opzeggen. In het geval van een echtscheiding of het beëindigen van het geregistreerd partnerschap bepaalt de rechter wie huurder van de woning blijft.

Als u getrouwd bent of er is sprake van een geregistreerd partnerschap, dan dient u bij het invullen van het formulier de volgende documenten te uploaden: 

  • Een bewijs van het echtscheidingsvonnis (uitspraak van de kantonrechter) of;
  • Een bewijs van de voorlopige voorziening (voorlopige uitspraak van de rechter in afwachting van de definitieve uitspraak) of;
  • Een bewijs van beëindiging van het geregistreerd partnerschap.

Log in

Registreren

terms & conditions