Gezond wonen

We vinden het belangrijk dat onze bewoners gezond wonen. In deze tijd van het jaar is het vochtig en koud. Dit heeft ook gevolgen voor de het klimaat IN de woning en daar kunt u als bewoner wat aan doen. Hier leest u wat u kunt doen om uw woning gezond en schimmelvrij te houden.

Andere tijden andere maatregelen

Een groot deel van onze woningen is gebouwd tussen 1960 en 1980, volgens de in die tijd geldende regels. Inmiddels zijn we jaren verder en is ook de manier waarop we leven anders. Zo namen we vroeger bijvoorbeeld 2 of 3 keer per week een douche, tegenwoordig gaat men wel 2x per dag! U kunt zich voorstellen dat ander leefgedrag ook andere maatregelen vereist om goed en gezond te kunnen blijven wonen.

Wat doen wij?

We kennen onze woningen en hebben aandacht voor een gezond leefklimaat. De woningen zijn bij de bouw voorzien van (natuurlijke) ventilatie. Tegenwoordig, is dat vaak niet meer voldoende. Daarom is goede (mechanische) ventilatie een belangrijke eis voor ons bij het maken van de plannen voor het onderhoud van de woningen is.

Ook hebben we een specialist in dienst. Hij doet metingen tijdens een huisbezoek, informeert bewoners en geeft tips over een gezond klimaat in huis: “Mensen hebben vaak niet in de gaten hoeveel vocht er in een woning komt, gewoon door er in te wonen” zegt onze specialist Leo van Eldik. Hoe mensen moeten ventileren weten ze vaak eigenlijk al: “als ik vraag, wat doet u als u in de auto stapt en de ramen beslaan? Is het antwoord bijna altijd goed; drogen met een doekje, blazer en verwarming aan en/of raam open. Zo is dat eigenlijk met een woning ook; droog het vocht op tegels, ramen en vensterbanken, open ramen of ventilatieroosters én verwarm de woning”.

Tips voor een gezond woonklimaat

Er is heel veel informatie te vinden over gezond wonen, ventileren en vocht in de woning. Info en tips in de onderstaande links.

  • GGD Haaglanden
  • Milieucentraal
  • Rijksoverheid

 

Hulp nodig? Laat het ons weten!

Ook al hebben we onze woningen goed in beeld, toch roepen huurders op om zaken als vochtoverlast, schimmel en vragen over het woonklimaat aan ons door te geven. We bieden hulpmiddelen en tips, maar uiteindelijk komt het aan op de gebruiker. Meer weten? Bel ons gratis nummer 0900 – 0317. Onze specialist komt dan bij u op huisbezoek.

Log in

Registreren

terms & conditions