Huur betalen

Wij informeren u graag over alle zaken omtrent het betalen van de huur.

Huur betalen

Als u wilt weten op welke manieren u de huur kunt betalen, dan kunt u er hier meer over lezen.

Huurachterstand

Wij willen in het geval van een huurachterstand graag samen met u tot een oplossing komen. Informatie over hoe we dat kunnen doen, leest u hier.

Huurtoeslag

Voor informatie met betrekking tot huurtoeslag kunt u hier klikken.

De huur betalen

Bij het ondertekenen van de huurovereenkomst ontvangt u de algemene voorwaarden. In de algemene voorwaarden is vastgelegd dat u de huur elke eerste van de maand aan ons betaalt middels automatische incasso. Betalen via automatische incasso is het makkelijkst. U machtigt ons om maandelijks de huur van uw bankrekening af te schrijven. Op deze manier hoeft u er zelf nooit aan te denken. Het enige waar u zorg voor dient te dragen, is dat er voldoende saldo op uw bankrekening staat. Wijzigingen in de huurprijs voeren wij automatisch door. Uiteraard informeren wij u hier tijdig over.

Machtiging automatische incasso

Voor het betalen van uw huur middels automatische incasso dient ons te machtigen. Dit doet u door het machtigingsformulier in te vullen.

Opbouw huurprijs

De huurprijs is de maandelijkse prijs die u aan ons betaalt voor het huren van de woning. De huurprijs bestaat voor een deel uit de netto huur en voor een deel uit de servicekosten. De netto huur noemen we ook wel de kale huur. Dat is het bedrag dat u dient te betalen voor de woonruimte. De stook- en servicekosten zijn kosten voor bijvoorbeeld de levering van diensten. Hierbij kunt u denken aan het schoonmaken en verlichten van de portieken en algemene ruimten. Bij stookkosten kunt u denken aan het verwarmen van uw woning middels een centrale ketel. Voor deze kosten is een voorschotbedrag opgenomen in uw maandelijkse huurprijs.

Betalingsproblemen

Het kan zijn dat u ziek wordt of dat u uw baan verliest. Deze omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat uw inkomen fors daalt. Met een huurgarantieverzekering of woonlastenverzekering kunt u in dergelijke gevallen uw huur niettemin blijven betalen. U kunt ook van een vrije huurwoning naar de sociale sector overstappen. Het is dan wel raadzaam om u in te schrijven als woningzoekende bij X. U dient namelijk wachttijd op te bouwen om zo uiteindelijk in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.

Log in

Registreren

terms & conditions