Weigering toewijzing

In een aantal gevallen komt een huurder niet in aanmerking voor een andere huurwoning. Specifiek betekent dit dat aan u geen woning wordt aangeboden, ondanks dat u op de eerste plaats staat.

Situaties om te weigeren zijn bijvoorbeeld:

  • Als u nog een financiële verplichting open hebt staan bij uw huidige huurder;
  • Als u als huurder geen verhuurdersverklaring kunt overhandigen van de vorige verhuurder(s) aangaande het betaal- en woongedrag;
  • Als u als huurder een negatieve verhuurdersverklaring overhandigt waarin sprake is van overlast of een huurachterstand.

 

In de meest ernstige gevallen kiezen wij ervoor om uw gegevens te registeren en wordt u een langere periode voor aanbieding uitgesloten. Hierbij kunt u denken aan de volgende situaties:

  • Als uw woning als huurder is ontruimd vanwege een huurachterstand. U komt in een dergelijk geval voor een periode van 1,5 jaar niet in aanmerking voor een woning;
  • Als uw woning als huurder is ontruimd wegens overlast. U komt drie jaar niet in aanmerking voor een woning.

 

Na het verstrijken van de bovengenoemde periode kan er een tweede kans worden geboden. De tweede kans betreft een tijdelijk contract voor de duur van 1,5 jaar. Na deze periode wordt het contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Als blijkt dat de tweede kans niet goed gaat, dan bieden wij geen derde kans.

Log in

Registreren

terms & conditions