Huurwoning

De markt voor huurwoningen is in Nederland opgesplitst in enerzijds de vrije sector huurwoningen en anderzijds de sociale huurwoningen. Wij bieden zowel huurwoningen in de sociale huursector alsook in de vrije huursector. Wij leggen u graag uit wat het verschil is en hoe u in aanmerking komt voor een woning.

Sociale huursector

Sociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met een lager inkomen. De maximale huurprijs is € 737,14 per maand. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er gelden wettelijke inkomenseisen, maar deze zijn verschillen per wooncorporatie en zijn afhankelijk van het desbetreffende huishouden. Wij kunnen u persoonlijk advies geven. Wij kijken dan samen met u naar uw woonwensen en de woningen die daarop aansluiten. Neem daarvoor contact op met onze afdeling X via het telefoonnummer X.

Reageren op een sociale huurwoning

De sociale huurwoningen worden aangeboden via de website X. Via deze website kunt u zich opgeven als woningzoekende en vervolgens reageren op ons aanbod aan sociale huurwoningen. Via de website van X bieden verschillende corporaties woningen aan. Dat betekent dat het toewijzingsbeleid kan verschillen. Het is in elk geval van belang dat het inkomen dat u opgeeft bij uw inschrijving overeenkomt met het inkomen op de inkomensverklaring die u bij de Belastingdienst kunt opvragen. De inkomensverklaring is verplicht als u in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning van ons. Er wordt door ons geen inkomensberekening gemaakt op basis van het huidige inkomen. Vraag dus tijdig een inkomensverklaring aan bij de Belastingdienst. De inkomenseisen kunnen per woning verschillen, maar staan altijd bij de advertentie vermeld. Klik hier om te zien wat ons huidige aanbod is.

 Vrije huursector

Als uw inkomen te hoog is om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, dan kunt u wellicht een vrije sector huurwoning bij ons huren. Dit zijn alle woningen die een huurprijs boven de € 737,14 per maand hebben. Let op: als u een woning huurt in de vrije sector, dan komt u niet in aanmerking voor huurtoeslag van de Belastingdienst.

Reageren op een vrije sector huurwoning

Wij stellen inkomensvoorwaarden aan het huren van een vrije sectorwoning. Zo wordt er gekeken naar uw (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen. Wij adviseren u om contact op te nemen met afdeling X via het telefoonnummer X of stuur een e-mail naar backoffice@stroes.nl om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak horen wij graag meer over uw woonwensen en persoonlijke situatie, zodat wij u passend advies kunnen bieden en uw huurmogelijkheden kunnen bespreken.

Log in

Registreren

terms & conditions